شیارهای پیشانی
وَاَساریرِ صَفْحَهِ جَبینى
و خطوط صفحه پیشانیم
اساریر جمع اَسرار. ججِ سِرُ به معنی خط های کف دست و پیشانی ، چین و شکن روی پوست چهره و دست ( فرهنگ دهخدا)
درمورد حکمت چین و چروک های پیشانی چیز زیادی نمی دانیم
تحقیقات اخیر نشان میدهند برخی از چین و چروکها میتوانند نشان دهنده چیزی بهجز پیری و علامتی برای بیماریهای قلبی و عروقی باشند. محققین به این نکته پی بردند که افرادی که به جز خطوط عادی مربوط به افزایش سن، خطوط عمیق و متعددی روی پیشانی خود دارند، بیشتر از آنهایی که خطوط پیشانی طبیعی دارند، بر اثر مشکلات قلبی جان خود را از دست دادهاند.
پژوهشگر این تحقیقات اعلام کرده است اگر تحقیقات بعدی هم این نتایج را تایید کنند، با نگاه کردن به پیشانی یک نفر خیلی ساده و کم هزینه میتوان خطر بیماریهای قلبی افراد را تشخیص داد. ( https://www.livescience.com )l
این احتمال هم هست که منظور شیارهای لب پیشانی در نیمکره های مخ باشد.
از میان همۀ قسمتهای مغز؛ بزرگترین قسمت مغز را مخ تشکیل میدهد که شامل چهار لوب پیشانی، آهیانه ای، پس سری و گیجگاهی است. هرکدام ازین لوبها کارکردها و نقشهای متفاوتی در تفکر، ادراک، واکنش و رفتار با محیط دارند. آسیب به هر بخش تغییراتی در رفتار و تفکر فرد ایجاد میکند.
لوب قدامی یا پیشانی نزدیک به یک سوم مغز انسان را دربرگرفته و حدودا در سن 25 سالگی به سطحی از بلوغ شناختی میرسد. لوب پیشانی مرکز تفکر شناختی و ساختار کلی شخصیت فرد میباشد وکارکردهای آن شامل طرح ریزی، استدلال، سازماندهی افکار و رفتار، میل جنسی، حل مسئله، احساسات، قضاوت، مهارتهای حرکتی و سازماندهی تکلم است.(https://honarehzendegi.com)
مرکز چرخه حافظة کوتاه مدّت و انعطاف پذیری مغزی در لب پیشانی و چرخه حافظه بلندمدّت در هیپوکامپ قرار دارد، در نتیجه بیماران با آسیب لب پیشانی در زمینه رمزگردانی و بازیابی داده ها دچار مشکل هستند؛ پدیدهای که با مفهوم هوشبهر پایین معنا میشود.
پژوهش ها روی بیماران با آسیب لب فرونتال حاکی از آن است که افزایش جریان خون در ناحیّۀ قشر پیشانی با قدرت تصمیم گیری که یکی از کارکردهای هوش است ارتباطی تنگاتنگ دارد .
خاستگاه بسیاری از اختلالات روانپزشکی کژکاری لوب فرونتال می باشد.( https://irnfb.com )
لوب پیشانی موقعیت خطرناکی داشته و بسیار آسیب پذیر است. در صورتی که این قسمت از مغز دچار مشکلی شود، اختلالات زیر بروز پیدا میکند:
- تغییرات فاحش در عادتهای گفتاری
- کاهش میل جنسی یا بروز عادتهای جنسی خاص
- افزایش یا کاهش ناگهانی تواناییها و خلاقیتهای فردی در حل مشکلات
- مختل شدن توانایی ریسک کردن در فرد
- مشکل در حس چشایی و بویایی یا از بین رفتن کلی آنها
- مشکل در انگیزش درونی و خود انگیختگی و کاهش انعطاف پذیری ذهنی
- افزایش حواس پرتی و حساسیت بیش از حد
- ۹۹/۰۱/۱۰