کتاب آفرینش در دعای عرفه

بیان نعمت هایی که از آنها غافلیم از زبان سیدالشهداء (ع)

کتاب آفرینش در دعای عرفه

بیان نعمت هایی که از آنها غافلیم از زبان سیدالشهداء (ع)

مباحث زیست شناسی از جمله رویش گیاهان و آفرینش جانوران و انسان شواهدی هستند که بسیاری از موارد در آیات قرآن برای بیان نظم آفرینش، توحید و هدفمند بودن خلقت به آنها اشاره شده است. امام عارفان حضرت حسین بن علی (ع) به تبعیت از این روش قرآنی در دعای شریف عرفه آنگاه که به عجز و ناتوانی خود و همه احصاء کنندگان در ذکر و شمارش نعمتهای الهی اعتراف می نماید، به گوشه هایی از مواهب الهی در آفرینش انسان اشاره نموده است که از دیدگاه علم ژنتیک، جنین شناسی و فیزیولوؤی قابل بحث می باشد. فرازهای زیست شناسی در این دعا علاوه برآنکه می تواند رهنمود و بابی در جهت نگرش عرفانی به علم زیست شناسی و ارائه روشهای آموزش و مطالعات دینی با بهره گیری از علوم تجربی باشد ، اهمیت توجه به محافظت و حراست از ذخایر ژنتیکی برای حفظ سلامت نسلهای آینده و مراقبتهای بهداشتی در دوران جنینی را متذکر می گردد.همچنین توجه امام (ع) به اندامها و اعضای مختلف بدن در این دعا بیانگر این حقیقت است که هریک از اعضای بدن هرچند ظاهرا کوچک و کم اهمیت، نعمتی ارزشمند و موهبتی الهی محسوب می شوند و رسم شکر گزاری، حفظ این امانتهای الهی و بهره گیری از آنها در راه مطلوب و مورد رضای خالق آنهاست.

دنبال کنندگان ۱ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

شگفتی مغز

يكشنبه, ۲۹ مهر ۱۳۹۷، ۰۵:۱۳ ب.ظ

وَمُخّى


Image result for ‫آناتومی مغز انسان‬‎


تمام دانشمندان جهان معتقدند که بزرگ‌ترین و خارق‌العاده‌ترین آفریده‌ی خداوند و مهم‌ترین و پیچیده‌ترین مخلوق در تمام هستی «مغز انسان» است که انسان به علت وجود قدرت بی‌نظیر آن، بر تمام موجودات جهان برتری پیدا کرده است.


مغز فرمانده‌ی بدن است و کارش کنترل تمام اندام‌ها و حفظ زندگی انسان است. در مورد اهمیت مغز همین بس که انسان بدون وجود هر عضوی از بدنش تقریباً می‌تواند به زندگی خود ادامه دهد، مثلاً بدون چشم، گوش، دست، پا و… . همچنین برای بسیاری از اندام‌ها و حتی اعضای مهمی مثل قلب نیز می‌توان از علم پزشکی بهره برده و از اعضای پیوندی یا مصنوعی استفاده کرد؛ اما بدون مغز حتی یک لحظه هم نمی‌توان زنده ماند و مغز پیوندی یا مصنوعی نیز وجود ندارد!


هر چه بیشتر درباره‌ی مغز آدمی کنکاش می‌کنیم با اطلاعات و یافته‌های حیرت‌انگیزی روبرو می‌شویم. این عضو حیاتی آنچنان پر رمز و راز است که برخی از دانشمندان و طبیبان تمامی عمر حرفه‌ای خود را به کاوش پیرامون مغز پرداخته‌اند و به قول معروف هفت شهر عشق را گشته‌اند ولی همچنان از دفتر اول بیشتر نرفته‌اند.

دانشمندان با وجود پیشرفت‌های علمی فراوان هنوز نتوانسته‌اند حتی قسمت بسیار کوچکی از مغز انسان را بسازند، زیرا توانایی خلق این مغز شگفت‌انگیز فقط در علم بیکران و قدرت نامحدود خداوند قرار دارد.


جهان با تمام بزرگی و عظمتش وقتی شناخته می شود که مغز بشر به کنکاش در آن می پردازد. مغز ارگان بسیار پیچیده ای است که توسط کانال های حسی از جهان اطلاعات می گیرد. این اطلاعات حسی در مغز تحلیل می شود و در نتیجه حس اولیه را ایجاد می کند، به یاد سپرده می شود (حافظه)، با اطلاعات قبلی که از نظر مغز منطقی است ارتباط برقرار می کند (تفکر) و بالاخره ایجاد احساساتی از قبیل شادی و غم می کند. ولی تمام این اتفاقات از دید یک ناظر بیرونی، مخفی است مگر آنکه مغز تصمیم بگیرد از طریق حرکتی آن را به دیگران نشان دهد. این حرکت می تواند یک تغییر در وضعیت فیزیکی بدن یا بیان جمله ای یا تغییرات سیستم نباتی باشد. بعضی از دانشمندان هدف اصلی تکامل مغزی را ایجاد حرکت می دانند. در هر صورت سه جزء حس، تحلیل اطلاعات در مغز و درنهایت حرکت اصول کلی ارتباط مغز با جهان است.

  • بهروز ملایری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی