کتاب آفرینش در دعای عرفه

بیان نعمت هایی که از آنها غافلیم از زبان سیدالشهداء (ع)

کتاب آفرینش در دعای عرفه

بیان نعمت هایی که از آنها غافلیم از زبان سیدالشهداء (ع)

مباحث زیست شناسی از جمله رویش گیاهان و آفرینش جانوران و انسان شواهدی هستند که بسیاری از موارد در آیات قرآن برای بیان نظم آفرینش، توحید و هدفمند بودن خلقت به آنها اشاره شده است. امام عارفان حضرت حسین بن علی (ع) به تبعیت از این روش قرآنی در دعای شریف عرفه آنگاه که به عجز و ناتوانی خود و همه احصاء کنندگان در ذکر و شمارش نعمتهای الهی اعتراف می نماید، به گوشه هایی از مواهب الهی در آفرینش انسان اشاره نموده است که از دیدگاه علم ژنتیک، جنین شناسی و فیزیولوؤی قابل بحث می باشد. فرازهای زیست شناسی در این دعا علاوه برآنکه می تواند رهنمود و بابی در جهت نگرش عرفانی به علم زیست شناسی و ارائه روشهای آموزش و مطالعات دینی با بهره گیری از علوم تجربی باشد ، اهمیت توجه به محافظت و حراست از ذخایر ژنتیکی برای حفظ سلامت نسلهای آینده و مراقبتهای بهداشتی در دوران جنینی را متذکر می گردد.همچنین توجه امام (ع) به اندامها و اعضای مختلف بدن در این دعا بیانگر این حقیقت است که هریک از اعضای بدن هرچند ظاهرا کوچک و کم اهمیت، نعمتی ارزشمند و موهبتی الهی محسوب می شوند و رسم شکر گزاری، حفظ این امانتهای الهی و بهره گیری از آنها در راه مطلوب و مورد رضای خالق آنهاست.

دنبال کنندگان ۱ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

نقش پوشاننده لبها

سه شنبه, ۲۵ تیر ۱۳۹۸، ۱۲:۲۵ ب.ظ

 

و ما ضمّت و اطبقت علیه شفتای

و آن چه که لب هایم آن را در بر و در هنگام روی هم نهاده شدن می پوشاند

 

حفره دهانی اولین بخش از لوله گوارش است که از لب ها شروع شده و به حلق منتهی می گردد. ۴ عمل اصلی این بخش شامل جویدن و کمک به هضم غذا، حس چشایی، تکلم و تنفس می باشد. به دلیل انجام این وظایف، حفره دهانی نقش مهمی در سلامت عمومی فرد دارد.

لب ها و گونه ها غذا را در دهان نگه می دارند و برای جویدن آن را نگه می دارند. آنها همچنین در تشکیل کلمات برای گفتار استفاده می شود. لبها حاوی گیرنده های حسی زیادی هستند که برای قضاوت در مورد دمای و بافت غذاها مفید هستند

حرکات ظریف لبها برای ایفای این نقش های متفاوت توسط تعدادی از عضلات دهانی هدایت می شد.

 

عضلات دهانی به صروت زیر طبقه بندی میشوند
عضلات حلقوی دور دهان
عضله شیپوری یا بوکسیناتور
عضلات گروه تحتانی دهان
عضلات پائین آورنده گوشه لب
عضلات پائین آورنده لب تحتانی
عضله چانه ای
عضلات گروه فوقانی دهان
عضله ریزوریوس
عضله گونه ای بزرگ
عضله گونه ای کوچک
عضله بالابرنده لب فوقانی
عضله بالابرنده لب فوقانی و پره بینی
عضله بالا برنده گوشه دهان
عضله ی حلقوی دور دهانی (کار آن تنگ کردن حفره ی دهان مثلا موقع سوت زدن است)

امام (ع) در این دعا به نقش پوشاننده لبها و نحوه رویهم قرار گرفتن آنه اشاره می فرماید این توانایی لبها علاوه برآنکه برای تنفس، سخن گفتن و غذا خوردن موثر است با پوشش دادن به فضای  دهان از نظر زیبایی شناختی و حفظ ظاهر مهم می باشد.

  • بهروز ملایری

نظرات  (۱)

سلام

وبلاگ خوب و پر محتوایی دارید تبریک میگم

به وبلاگ ما هم سر بزنید لطفا

با سپاس فراوان

http://learnhtml5.blog.ir/

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی